Image

Meran - Meranerland

Daarnaast is er de culturele diversiteit van het Burggrafenamt met kastelen en oude woningen. Hier ligt het hart van historisch Tirol.

Als een regio dicht bij de natuur biedt het Meraner Land een breed scala aan recreatiemogelijkheden en activiteiten, evenals recreatie en ontspanning voor lichaam en geest.

Talrijke panoramaroutes, wandelroutes en alpiene bergwandelpaden in dit unieke hooggebergte maken de Texelgroep aan de zuidkant van de Alpen tot een van de meest populaire reisbestemmingen voor wandelaars.

 

De Meraner Höhenweg:

Een bijzondere belevenis is de Meraner Höhenweg, die zonder noemenswaardige beklimmingen om het natuurpark Texel Group gaat. De Höhenweg is ontworpen als een meerdaagse wandeling, maar individuele, kortere stukken kunnen ook worden afgelegd.

 

De hoogalpiene flora en fauna en de rustieke berghutten maken de hoogtewandeling tot een waar genoegen.

Als je jezelf wilt onderdompelen in het hooggebergte, raden we aan om gebruik te maken van skiliften zodat het hoogteverschil niet zo groot is.

Met het nieuwe kabelbaanticket Meraner Land kunt u in het Meraner Land tegen bijzonder lage prijzen gebruikmaken van 15 verschillende kabelbanen en stoeltjesliften.

Stoeltjeslift Oberkirn-Grube (Schenna/Verdins/Hoog) Hirzer Bergbahnen (Saltaus/Hoog) Merano 2000 kabelbaan (Meran) Falzeben kabelbaan (Hafling) Mittager stoeltjeslift (Meran 2000/Hafling) Grünboden kabelbaan (Pfelders) Schnalstaler Gletscherbahnen (Kurzras/ Schnalstal) stoeltjeslift Lazaun (Kurzras/Schnalstal) Schwemmalmbahn (Kuppelwies/Ultental) Texelbahn (Partschins) Unterstellbahn (Naturns) Vigiljochbahn (Lana) Vigiljoch stoeltjeslift (Lana)

 

Mooi bijvoorbeeld: de wandeling naar de Spronser meren vanuit Dorf Tirol (startpunt bij bergstation Hochmuthbahn).

Het wandelseizoen voor wandelingen tot 1200 m hoogte, door de wijngaarden en boomgaarden, begint hier in maart.

In het hooggebergte is begin juni tot eind oktober ideaal.

Zelfs in november kun je bij milde temperaturen genieten van de kleurenpracht van de loofbomen.

Image
Image
Image
Image
Image
Wandern in Naturns:
>Wandertipps
Image
Image